eSistemi

Monday, Feb 17th

Last update01:17:28 PM GMT

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

E-poslovanje

Razvoj e-poslovanja je že od svojih začetkov zelo hiter. Ves čas se mu dodajajo nove vsebine.

Če pogledamo razvojne faze e-poslovanja vidimo, da je bila najprej faza predstavljanja in prikazovanja podjetja in izdelkov (Sl. 1). Že ta faza je pokazala veliko prednosti uporabe Interneta. Drago tiskanje katalogov je zamenjal nov veliko cenejši medij. Popravki so bili takojšnji, napake takoj odpravljene. Z lično Internet stranjo so se lahko predstavili tako veliki kot tudi mali udeleženci tržnega tekmovanja.

Potem se je uvajala faza trgovanja, ki omogoča veliko večje število transakcij, boljšo preglednost nad poslovanjem, boljše usluge uporabnikom, …

V tretji fazi pa nastopa interakcija z obstoječim ERP sistemom, ter nadaljnji razvoj in sprememba organizacijske strukture.

Vse nadaljnje spremembe bodo šle v smeri pocenitev, uvajanja novih storitev, integracije, povezav v horizontalne in vertikalne oskrbne verige, prilagajanja izdelkov naročnikom, mobilnega poslovanja, …

Kupci imajo vse manj časa za iskanje izdelkov in storitev, zato se bodo vse več posluževali tega medija. Pa tudi vse bolj so zahtevni. Dobro strukturirana, ter računalniško podprta proizvodnja lahko omogoči naročanje izdelkov in storitev po meri potrošnikov.

Z uvajanjem novega, poceni in vse hitrejšega medija se porajajo nove ideje, ki omogočajo cenejše, hitrejše in bolj kvalitetno izvajanje storitev, kot tudi zadovoljevanje potrošnikov. Internet se uvaja v državno upravo, šolstvo, trgovino, skoraj v vse segmente našega vsakdanjega življenja. Njegove možnosti so omejene le z našo domišljijo, je enkrat omenil en navdušeni razvojnik.

faze

Nahajate se tukaj: Home